Fysioterapi

Vad är fysioterapi?

Fysioterapi, ofta kallad sjukgymnastik, är en vital hälsovårdstjänst som kan gagna en bred grupp människor, från barn till äldre. Den är särskilt fördelaktig för individer som kämpar med smärta, skador, funktionsnedsättningar eller kroniska sjukdomar. Till exempel, personer som återhämtar sig från en stroke, de som lider av rygg- eller nacksmärta, idrottare med sportrelaterade skador, och äldre som upplever rörelsesvårigheter kan alla dra stor nytta av fysioterapi.

Behandlingen anpassas individuellt och kan inkludera övningar, manuell terapi, och rådgivning för att förbättra rörlighet, stärka muskler, och främja övergripande hälsa. Fysioterapeuter arbetar även med att förebygga framtida skador och förbättra livskvaliteten genom att hjälpa patienter att uppnå och bibehålla optimal fysisk funktion.

Vad kan en fysioterapeut göra?

Att ha besvär med smärta och obehag kan vara väldigt jobbigt. En fysioterapeut kan hjälpa dig behandla, underlätta och förstå ditt hälsotillstånd. Läs gärna mer om olika typer av åkommor, vad vi kan hjälpa till med och vad du kan göra själv.

Kommer snart...

Har eller ska du bli

Opererad?

Efter din operation kommer din läkare be dig kontakta en fysioterapeut för rehabilitering. Rehabilitering efter en operation är en central del av vägen mot att bli frisk. 

Genom rehabilitering hjälper du kroppen att anpassa sig och återhämta sig efter det operativa ingreppet. Det är viktigt att förstå att rehabilitering är ett långsiktigt arbete och kräver både engagemang och vilja från din sida. 

Många patienter känner sig osäkra eller oroliga över vad dem har att förvänta sig framöver, vi har därför sammanfattat hur en generell vårdplan kan se ut för dem vanligaste ingreppen. 

Dragspelsinnehåll
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Dragspelsinnehåll

Information om

Träning på Recept

FAR - Fysisk Aktivitet på Recept

Att röra på sig är en viktig del av att förbättra din egen hälsa. Det allra bästa är om du kan vara fysiskt aktiv lite varje dag, ta hellre flera korta promenader varje dag än en långpromenad i veckan. Rekommendationerna är att vuxna (över 18 år) ska röra sig sammanlagt minst 150-300 minuter i veckan. Intensiteten på träningen ska vara måttlig vilket innebär att du ska röra dig på ett sätt som gör att du blir varm och som ökar din puls och andning. Rekommendationerna för barn (under 18 år) 60 minuters aktivitet dagligen i måttlig till hög intensitetsnivå.

Fysisk aktivitet på recept (FaR) skrivs ut för att förebygga och lindra sjukdom och kan många gånger vara den bästa medicinen. Receptet är därför en del av din behandling och rehabilitering.

Lösa in receptet
Att lösa in ett FAR recept på Kupolen innebär att du får ett gymkort som varar i 3 månader för ett reducerat pris. I kostnaden ingår ett första tillfälle med en utbildad instruktör som visar dig hur du tränar på bästa sätt i gymmet. Givetvis finns vår personal tillgänglig om frågor eller funderingar skulle uppstå under din träningsperiod.

Kostnad för FAR
Receptet kostar 600kr att lösa ut och då ingår fri träning i vår gymlokal. Receptet ingår inte i högkostnadsskyddet, det är ett sätt för dig att bli självständig och ta ansvar för din egen rehabilitering

1177

Läs på 1177.se för information och kunskap kring din hälsa och hur du kan få hjälp av vården.

Patientnämnden Region Skåne

För dig som inte känner dig nöjd med vården. Dem vägleder dig hur dina rättigheter ser ut.

Folkhälsomyndigheten

Nationell kunskapsmyndighet som arbetar för att förbättra den generella folkhälsan. 

Region Skåne

Region Skåne ansvarar för bland annat vården inom Skåne län, här finns allmänna lagar för vårdgivare.

Vill du veta mer om

Vården?

Fysioterapi hos Kupolen täcks av det regionala avtalet med Region Skåne. Detta innebär att all vård du får hos oss är kvalitetssäkrad och följer gällande regelverk och lagar.

Du som patient har alltid rätten att vara delaktig i din vård. Här har vi samlat länkar och information som förklarar och kännetecknar hur arbetet på vår klinik fungerar.

Kupolen arbetar alltid aktivt för att du som patient ska känna dig säker och trygg i din vård hos oss. All vår personal har sekretessavtal och vi säkerhetstestar alla våra system enligt GDPR. 

Har du några frågor kring vårt arbete?
Välkommen att kontakta oss på info@kupolen.se