Boka tid

Hur ser ett besök ut?

När du kommer till Kupolen för behandling är det viktigt att veta att inga speciella förberedelser är nödvändiga. Dock är det bra att tänka på att under undersökningen och behandlingen kan det vara nödvändigt att ta av sig kläderna för att behandlaren ska få bättre tillgång till det område som ska behandlas. Därför är det klokt att välja underkläder som du känner dig bekväm i. Att ha med sig ett par shorts eller tights kan också vara praktiskt, särskilt om behandlingen fokuserar på benen eller nedre delen av kroppen.

Ditt besök kommer att börja med en initial konsultation där behandlaren ställer frågor om din hälsobakgrund och de besvär du upplever. Därefter följer en fysisk undersökning för att bedöma och diagnostisera problemområdet. Baserat på denna bedömning, kommer behandlaren att skräddarsy en behandlingsplan som kan innefatta manuella tekniker, rådgivning och övningsprogram anpassade efter dina behov.

Kom ihåg att öppen kommunikation med din behandlare är viktig för en effektiv behandling. Tveka inte att ställa frågor eller uttrycka eventuella oro du har under besöket.

Varmt välkommen att kontakta oss för att påbörja din vårdresa.

Vanliga frågor

Vi vägleder dig gärna så att du får rätt typ av vård. Ring oss på 0435 108 90 för rådgivning och tidsbokning så hjälper vi dig med vad vi tror passar just dina besvär.

Om vi tror du behöver ytterligare hjälp som vi inte kan erbjuda så hjälper vi gärna dig i rätt riktning. Våra fysioterapeuter har god kontakt med olika typer av vårdinrättningar och har därför även möjlighet att hjälpa dig komma vidare med din vård.

Nej, du behöver ingen remiss för att komma till oss.

Om du däremot har fått en remiss från din vårdinrättning är vi tacksamma om du tar med denna eftersom den ger oss underlag för att bättre förstå ditt hälsotillstånd.

Hur många gånger du behöver komma hit är tyvärr inte möjligt att svara på. Du är aldrig tvungen att gå på återbesök eller fullfölja din behandling, du kan avboka när du vill.

När du varit hos oss på ett första besök kommer du och din behandlare tillsammans samtala om hur just din vårdplan bör se ut, dels utifrån ditt hälsotillstånd, men även utifrån dina personliga preferenser.

Du behöver inte ha med dig något speciellt inför ditt besök. I vissa fall, där du exempelvis har besvär med en central kroppsdel och använder utrustning kopplat till detta kan det vara en fördel att ta med detta. Exempelvis om du har besvär med dina fötter kan det vara bra att ta med sig dem skor du brukar använda i vardagen.

Har du några papper från din vårdhistorik kikar vi gärna på dessa eftersom det hjälper oss förstå ditt hälsotillstånd bättre. Det är dock helt okej om du inte har något underlag sedan tidigare.

En fysioterapeut utför många olika typer av behandlingar. Främst sätter man en vårdplan utefter ditt hälsotillstånd.

Som hjälp för att stödja din vårdplan använder fysioterapeuten olika typer av behandlingar, det kan innefatta allt från manuell behandling, träning/rehabilitering med hjälpmedel, akupunktur, NMES och många andra typer av behandlingar.

Ett besök hos våra fysioterapeuter täcks av Region Skånes högkostnadsskydd. Det innebär att du betalar en vårdavgift på 200kr. I dagsläget är högkostnadsskyddet 1 400kr (2024) vilket innebär att du som patient aldrig betalar mer än denna summa under en 12 månaders period. När du betalt 1 400kr (2024) för dina vårdbesök får du ett frikort som gäller under alla vårdbesök under 12 månader från ditt första besök. Patienter som är under 20 år och över 85 år är avgiftsbefriade och betalar därmed ingen avgift.

Om du besöker någon av våra andra behandlare betalar du själv ditt besök.

Massagebesök kostar 350kr för 30 minuter och 510kr för 45 minuter. Massage är en behandlingsform som täcks av friskvårdsbidraget vilket gör att du som arbetstagare kan nyttja kostnaden till ditt friskvårdsbidrag om din arbetsgivare erbjuder detta.

Kiropraktik besök kostar 680kr per besök. Det finns vissa försäkringar som täcker denna kostnaden, undersök möjligheten för detta hos ditt privata försäkringsbolag för mer information.

Du kan boka tid till dina minderåriga via telefon. Om du ska boka tid till någon annan än dig själv som är myndig föredrar vi om personen i fråga finns med i närheten. Tänk på att vi kräver personuppgifter såsom fullständigt namn, personnummer och telefonnummer vid bokning av tid.

Alla kan boka tid hos oss, oavsett ålder.

Vi har inga begränsningar för vem som kan söka vård hos oss.

Det finns en begränsning från Regionen som gör att vi inte kan ta emot patienter utan personnummer. Om du inte innehar svenskt personnummer och behöver fysioterapi ber vi dig vända dig till Vårdcentralen i din närhet så hjälper dem dig vidare.

Patientsäkerhet är en viktig del av vårt arbete. All vår personal har sekretessavtal vilket innebär att du kan känna dig helt trygg i din vård hos oss. 

I de fall där vi behöver dela dina personuppgifter, exempelvis för rådgivning hos andra vårdenheter, tillrågas du alltid först. 

Du får gärna läsa vår GDPR Policy här. 

Vi erbjuder tyvärr inte möjligheten att betala med faktura. 

Du som pga ekonomiska besvär inte har råd med Region Skånes patientavgift (fysioterapibesök) är välkommen att höra av dig till oss. I dessa fall brukar vi kunna erbjuda möjligheten till fakturering, meddela oss gärna detta vid tidsbokning.

Många ringer oss och är intresserad av en speciell typ av behandling. Vi får exempelvis många frågor om akupunktur. Om vi erbjuder behandlingstypen så bokar vi gärna in en tid till dig. Det är dock viktigt att förstå att det alltid görs en bedömning av dina vårdbehov när du kommer hit. 

Vi erbjuder tyvärr inte behandlingar som stötvågsbehandling eller laserbehandling.

Boka tid genom att ringa oss

Om vi inte kan svara just när du ringer kan du alltid lämna ett meddelande så hör vi av oss.

Finns det någon väntetid?

Ja, det kan förekomma väntetid när du bokar tid hos oss. Vi är alltid väldigt måna om att ge dig den bästa möjliga vården och så fort vi bara kan. Ibland har vi högre tryck på vårdsökande och då kan väntetiden bli något längre. Om dina besvär bedöms som relativt normala är den generella väntetiden ungefär 2-3 veckor. Vi gör en bedömning av ditt vårdbehov när du hör av dig till oss och därför kan det både gå snabbare och ta längre tid.

Är du nyopererad eller har fått en akut skada?
Ring och samtala med oss så vi kan bedöma just ditt vårdbehov. När du är nyopererad eller har fått en akut skada är det viktigt att du hör av dig till oss så fort du kan.

Jag behöver avboka

Om du inte kan komma på din tid hos oss behöver du avboka din tid. Det är viktigt att du hör av dig till oss senast 24h innan ditt besök för att undvika kostnader för uteblivet besök. Du kan kontakta oss dygnet runt via telefon 0435 108 90 (telefonsvararen står på dygnet runt) eller mejl info@kupolen.se. 

Uteblivna besök
Om du uteblir från ditt besök kan du komma att debiteras för detta. Besök hos fysioterapeut debiteras efter gällande prislista hos Region Skåne (dubbel avgift). Avgiften för uteblivet besök täcks inte av högkostnadsskyddet. Uteblivna besök från någon av våra andra behandlingar kan komma att debiteras. 

Om du pågrund av oförutsedda händelser inte kan komma eller uteblir från ditt besök är vi tacksamma om du hör av dig oavsett. Vi är mänskliga i vår bedömning och har förståelse för att situationer som inte du kan råda över kan uppstå. Därför är vi alltid tacksamma om vi kan ha en öppen kommunikation med våra kunder. Vi anser alltid att det är bättre att du hör av dig en gång för mycket än en gång för lite!