Våra behandlingar

Fysioterapi

På Kupolen välkomnar vi dig till ett engagerat team av erfarna fysioterapeuter, redo att tillhandahålla exceptionell vård anpassad till dina unika behov. Vår rehabilitering är inte bara modern utan också grundad i den senaste forskningen, kombinerat med vår omfattande praktiska erfarenhet. Detta säkerställer att varje behandling vi erbjuder är av högsta standard. Med en blandning av spetskompetens och en bred kunskapsbas, inklusive specialiseringar inom Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) och Idrottsmedicin, är våra fysioterapeuter välutrustade för att hantera en mängd olika hälsobehov.

Vår roll som fysioterapeuter är mångfacetterad. Vi strävar efter att inte bara behandla utan också förebygga en rad funktionsstörningar som kan begränsa rörelseförmågan och påverka din vardag. Vi tar oss an utmaningar med precision och omsorg, från att utföra noggranna utredningar till att utforma skräddarsydda behandlingsplaner. Vårt mål är att återställa, förbättra och bibehålla din fysiska funktionalitet och välbefinnande.

Vår expertis täcker ett brett spektrum av tillstånd, inklusive nack- och ryggproblem, led- och muskelåkommor, samt idrottsskador, som är ett av våra särskilda fokusområden. Genom individuell rådgivning och personligt anpassade behandlingsmetoder, arbetar vi för att hitta den optimala lösningen för just dina behov.

Vi förstår vikten av ett integrerat vårdnätverk. Därför har vi etablerat starka samarbetsrelationer med läkare och andra hälso- och sjukvårdsspecialister. Detta samarbete möjliggör inte bara en samlad behandlingsansats utan också snabba och effektiva vårdövergångar, vilket är avgörande för ditt snabba tillfrisknande och långsiktiga hälsa.

Vi på Kupolen är här för att stödja dig på din resa mot bättre hälsa och ökat välbefinnande. Kontakta oss för en konsultation, och låt oss tillsammans utforska den bästa behandlingsvägen för dig.

Vi är anslutna till Region Skåne

Som en del av vårt samarbete med landstinget Region Skåne, ingår våra fysioterapeutiska tjänster i högkostnadsskyddet. Det innebär att ett besök hos oss kostar 200 kr, enligt de aktuella priserna satta av Region Skåne. Tack vare högkostnadsskyddet, som ligger på 1 400kr (2024), behöver du som patient inte betala mer än 1 400kr (2024) per kalenderår i patientavgifter.

För patienter under 20 år och de som är över 85 år erbjuds våra tjänster helt kostnadsfritt, då dessa åldersgrupper är undantagna från besöksavgifter. Det är dock viktigt att notera att sent avbokade tider (mindre än 24 timmar före besöket) eller uteblivna besök kommer att debiteras med en dubbel patientavgift, vilket motsvarar 400 kr. Denna avgift gäller även för dem med frikort. För din bekvämlighet har vi en telefonsvarare tillgänglig dygnet runt där du kan lämna ditt återbud.

Kognitiv Beteendeterapi (KBT)

KBT är en evidensbaserad psykologisk behandlingsmetod som fokuserar på att identifiera och förändra negativa tankemönster och beteenden som påverkar din psykiska hälsa. Det är en strukturerad, målinriktad och tidsbegränsad terapiform som syftar till att lösa specifika problem och förbättra din livskvalitet.

Vår KBT-utövare, med en gedigen bakgrund som fysioterapeut, har en unik förståelse för samspelet mellan kropp och sinne. Detta gör det möjligt att tillämpa en integrerad behandlingsansats, där både fysiska och psykiska aspekter beaktas. Genom att kombinera kunskaper i fysioterapi med tekniker från KBT kan vi erbjuda en omfattande behandling som adresserar både det mentala och det fysiska planet.

Under KBT-sessionerna kommer du att arbeta tillsammans med terapeuten för att identifiera de tanke- och beteendemönster som bidrar till dina utmaningar. Genom att utforska och utmana dessa mönster kommer du att lära dig nya sätt att tänka och reagera, vilket kan leda till betydande förbättringar i ditt mående. Denna terapiform är särskilt effektiv för en rad olika tillstånd, inklusive ångest, depression, stress och kronisk smärta.

Ont om tider

Tyvärr har vi för tillfället svårt att erbjuda tider inom KBT. Det är lång väntetid på många ställen och efterfrågan är stor. Du kan alltid vända dig till din vårdcentral om du har behov av hjälp med din psykiska hälsa. 

Region Skåne har även en lista på alla vårdgivare som erbjuder KBT behandling i Skåne. Det är fritt för dig som vårdsökande att välja inrättning och du kan därför aktivt själv välja ställe. Klicka på länken nedan för att hitta listan. 

Massage

På Kupolen välkomnar vi dig till vår kvalificerade och erfarna massör, som är expert på att lindra muskelvärk och spänningsbesvär. Vår massör använder massage som en djupgående och terapeutisk behandlingsform, där musklerna varsamt bearbetas genom olika tekniker som strykningar och knådningar. Denna behandling är inte bara avkopplande utan bidrar även till att minska spänningar, värk i muskler och leder, samt lindrar svullnader som kan uppstå på grund av dålig lymfcirkulation.

För att ytterligare förstärka effekten av massagen, kombinerar vår massör denna med specifik behandling av triggerpunkter. En triggerpunkt, ibland kallad muskelknuta, är en öm punkt i muskeln som kan vara aktiv eller inaktiv. En aktiv triggerpunkt kännetecknas av att den vid tryck ger upphov till utstrålande smärta eller förnimmelser över ett större område av kroppen. Genom att identifiera och behandla dessa punkter kan vår massör effektivt lindra smärta och bidra till ökad rörlighet och välbefinnande.

Vår massör på Kupolen är inte bara skicklig inom traditionella massagetekniker utan har även en gedigen kunskap om kroppens anatomi och de senaste metoderna inom muskelbehandling. Genom en individuell anpassad behandlingsplan arbetar vår massör för att hjälpa dig uppnå optimal avslappning och smärtlindring. Oavsett om du lider av vardaglig muskelspänning eller har mer specifika besvär, är vår massör här för att erbjuda en professionell och omsorgsfull behandling, skräddarsydd för dina behov.

Boka tid & Kostnad

För att boka tid till vår massör Emma ringer du enkelt till receptionen på 0435 108 90 och bokar in en tid.
Besök hos vår massör går inte under högkostnadsskyddet men har du friskvårdspengar via ditt arbete så går det bra att nyttja dessa till massage.

30 minuter

350kr

45 minuter

510kr

Kiropraktik

Som expert inom kiropraktik fokuserar Christian Segerfalk på att identifiera och behandla obalanser och rörelsebegränsningar i kroppens skelett, muskler och leder. Dessa problem kan ofta uppstå när du felbelastar olika delar av din kropp, vilket kan hända under vardagliga aktiviteter eller vid specifika fysiska ansträngningar. När en del av kroppen är överbelastad, tenderar kroppen att kompensera genom att låta andra, närliggande muskler och leder ta över, vilket kan leda till smärta och irritation i områden som inte nödvändigtvis är källan till det ursprungliga problemet.

Vår kiropraktor Christian är inte bara utbildad i traditionella kiropraktiska tekniker utan även i avancerade metoder för rörelsepalpation samt ortopediska och neurologiska tester. Denna omfattande kunskap gör det möjligt för honom att noggrant diagnostisera och behandla en mängd olika besvär. En viktig del av behandlingsprocessen är även att gå igenom patientens medicinska historik för att förstå eventuella underliggande orsaker till problemen.

En unik aspekt av Christians behandling är betoningen på patientens aktiva deltagande. Han tror starkt på värdet av att patienter tar en aktiv roll i sin egen rehabilitering. Detta kan innefatta träning på egen hand och att bryta osunda levnadsmönster, vilka ofta är rotorsaker till muskel- och skelettproblem. Genom denna helhetssyn på behandling, där både fysiska justeringar och livsstilsförändringar ingår, strävar Christian efter att inte bara behandla symptomen utan även adressera och eliminera grundorsakerna till patientens besvär.

Genom att arbeta tillsammans med Christian kan patienter uppleva en signifikant förbättring inte bara i sin omedelbara fysiska tillstånd, men även i deras övergripande hälsa och välbefinnande.

Boka tid & Kostnad

För att boka tid till Christian kan du ringa våra receptionister på 0435 108 90 eller ringa direkt till Christian på nummer 0435 105 06. Ett besök hos Christian kostar 680kr och ingår inte i högkostnadsskyddet. Vill du läsa mer information? Klicka på länken nedan

kostnad besök

680kr

Ortopedteknik

På Kupolen i Klippan är vi stolta över att samarbeta med Camp Pro, en grupp specialiserade ortopedtekniker med lång erfarenhet inom sitt område. Camp Pro hyr in sig hos oss och är tillgängliga här på Kupolen vid utvalda dagar varje månad, vilket ger dig möjlighet att boka tid med några av de mest kompetenta inom ortopedteknik.

Camp Pro:s expertteam fokuserar på att noggrant analysera och förstå dina unika förutsättningar och rörelsemönster. Denna individuella uppmärksamhet är avgörande för personer som kämpar med funktionsnedsättningar, smärta, eller obehag relaterat till rörelseapparaten. Deras tjänster är särskilt värdefulla för personer med kroniska tillstånd, idrottsskador eller anatomiska variationer som påverkar deras dagliga liv.

Med hjälp av Camp Pro kan du få tillgång till experttjänster som gång- och löpanalyser. Dessa analyser är essentiella för att identifiera och rätta till eventuella problem i ditt gång- eller löpmönster, vilket är särskilt fördelaktigt för idrottare eller individer som upplever obehag under fysisk aktivitet.

Dessutom erbjuder Camp Pro ett brett utbud av ortoser anpassade för hela kroppen. Dessa stödjande enheter är idealiska för personer som behöver extra stöd efter skador, operationer eller för dem som lider av kroniska tillstånd som artrit. Camp Pro är också experter på att erbjuda individuellt anpassade fotbäddar och inlägg, vilket kan vara en stor lättnad för personer med fotrelaterade problem eller de som spenderar mycket tid på fötterna.

Att boka en tid med Camp Pro på Kupolen innebär att du får tillgång till skräddarsydda ortopedtekniska lösningar som förbättrar din rörlighet och livskvalitet. För att dra nytta av deras expertis, kom ihåg att kontrollera deras tillgänglighet och boka din tid i förväg för de dagar de är inhyrda hos oss.

Boka tid & Kostnad

Tidsbokning sker till Jonas på CampPro, antingen via kontakt med honom eller länken nedan. 

Vid bokning av bara en gång- & löpanalys är kostnaden 695 kr
Väljer du att göra individuella inlägg är kostnaden från 2095 kr (inkl. analysen)

Jonas Tornberg
Mobil: 072 0921813
Mejl: jonas.tornberg@camppro.se

Kommande tider:
kommer snart…